Is uw woning wel goed verzekerd...

Uw woonhuisverzekering

De juiste verzekering van uw woning is belangrijk. De woonhuisverzekering biedt dekking voor schade die is ontstaan door brand, extreme neerslag, leiding lekkage, blikseminslag, ontploffing en storm. Belangrijk is dat de oorzaak moet zijn ontstaan door een plotseling voorval. Slijtage, slecht onderhoud, bouwkundige problemen vallen onder geen enkele dekking. 

De te verzekeren waarde van het woonhuis is niet de marktwaarde van de woning, maar de herbouwwaarde. Dit is het bedrag dat nodig is om de woning in precies dezelfde staat te herbouwen. Deze waarde wordt meestal bepaald via een zogenaamde herbouwwaardemeter of wordt vermeld in het taxatierapport. Bijna alle maatschappijen geven garantie tegen onderverzekering wanneer de verzekerde waarde op deze manier wordt berekend.

Naast de, inmiddels gangbare, extra uitgebreide woonhuisverzekering bieden de meeste verzekeraars ook een alle onheilendekking aan. Deze verzekering is een uitkomst voor pechvogels. Het zijn toch vaak de kleine huis-tuin-en-keuken ongelukjes die niet binnen de verzekering vallen, maar die ons wel geld kosten.  

 

Waarom uw verzekering via ons kantoor

Wij controleren elke vijf jaar via de herbouwwaardemeter uw verzekerde som. Zijn er zaken gewijzigd en zijn die in de tussentijd niet doorgegeven, dan komen we er bij deze controle achter en passen we deze zo nodig aan. 

Door al uw woonverzekeringen bij ons neer te leggen hebben we een goed overzicht. Dit kan in geval van schade niet alleen veel problemen voorkomen, maar hierdoor kunnen we ook snel schakelen en de schade voor u afhandelen. 

Het enige dat u nog hoeft te doen is eventuele wijzigingen in uw woonsituatie, bijvoorbeeld een verhuizing of verbouwing, zo snel mogelijk aan ons doorgeven. Wij zorgen niet alleen dat de maatschappij de wijziging verwerkt, maar bekijken ook of deze wijziging gevolgen heeft voor uw verzekeringen en of de huidige polissen nog steeds de beste keus voor uw situatie zijn.

 

 

terug