Keuzestress, wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keus

Vragen over uw zorgverzekering

Vragen over uw zorgverzekering kunt u aan ons voorleggen. De meeste vragen kunnen wij meteen beantwoorden. Als het gaat over de dekking bij meer complexe zaken verwijzen wij u naar CZ. Zij hebben een beter inzicht in de mogelijkheden.

Privacy

Uw privacy is erg belangrijk daarom verstrekken verzekeraars geen informatie over genoten zorg. Als u hier vragen over heeft verwijzen wij u altijd naar CZ. Bij vragen over de behandeling van uw nota door CZ ondersteunen wij u graag maar we zijn gebonden aan de regels rond het bescherming van de privacy.

Vanaf 18 jaar

Kinderen zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd op de polis van hun ouders. Vanaf 18 jaar krijgen de kinderen een zelfstandige polis en moeten ze premie gaan betalen. CZ heeft een aanvullend pakket met een scherp tarief die uitstekend geschikt is voor jongeren. Wanneer uw zoon of dochter een zorgbehoefte heeft is het goed met ons te bespreken wat de meest geschikte aanvulling is.

Zorgtoeslag

Vanaf 18 jaar kunt u zorgtoeslag aanvragen voor uw zoon of dochter. Het recht op zorgtoeslag wordt door de belastingdienst beoordeeld op basis van het eigen inkomen van uw kinderen.

Tip:

Wij adviseren u om gebruik te maken van de zorg die uw huisartsenpraktijk biedt. De huisarts heeft veel taken overgenomen van de specialist. Voor het begeleiden van chronische aandoeningen of lichte psychische problemen kunt u vaak bij de gespecialiseerde praktijkbegeleider terecht. De zorg is dichtbij, wordt als prettig ervaren en heeft geen invloed op uw eigen risico.